1975 - 1985
Geboren in Friese gehucht Ruigahuizen, later dat jaar naar de Bildt (Ut.), vanaf 1977 Lemmer (Fr.) en vanaf 1983 Bolsward.

1986
Eerste gitaar! Samen delen met broer Freddy.

1987 - 1989
Eerste jaar Voortgezet onderwijs. De eerste optredens: muziek- en poëzie-avonden op het Titus Brandsma College in Bolsward: 'La Bamba', 'C'mon Let's Go' en 'Summertime Blues', allen uit de Soundtrack 'La Bamba' (Los Lobos).
Later met vrienden Willem Elzinga (toetsen) en Michel Sanchez Infante (zang) een 'bandje' gevormd met nummers van o.a. Bruce Springsteen en The Monkees. Hoogtepunt: een optreden op de klasse-avond. Ook vanuit de muziekschool ontstaat een bandje waarmee opgetreden wordt, o.a. tijdens volksfeest De Heamieldagen in Bolsward.
Als broer Freddy is op 31 december 1988 zijn stem kwijt is, stelt hij voor om Reinout als zanger in te zetten. Snel in een middag de nummers eigen maken! Het optreden 's avonds met de Kessels (schoolband, waarin ook Anno van der Werf speelt) in 'Ons Gebouw' te Bolsward voor een volle zaal verloopt uitstekend. Gaat de geschiedenis in als eerste optreden voor groot publiek.

1990
Eerste optreden als beroepsmuzikant: een besloten feest in de buurt van Sneek met Freddy Weima, Willem Horjus en Wout Mulder. Sinds dan actief, veelal samen met Willem op pad. In juli 1990 eerste optreden als duo met Freddy in 'De Koele' te Schiermonnikoog, een jaarlijks terugkerend 2 daags optreden gedurende 10 jaar.

1991 - 1993
Naast vele optredens met broer Freddy in dorpshuizen, café's en op terrassen en regelmatig in gelegenheidsformaties met o.a. Willem Horjus, nu ook toegetreden als zanger/toetsenist tot band 'Expo' met gitaristen Ruben en Werner Draaisma, drummer Anno Postma en bassist Don Palstra. Na start in kleine café's in '91 en '92 volgen al snel optredens in grote zalen en feesttenten en optredens als voorprogramma van Normaal en De Dijk. Expo beschikt over een eigen oefenruimte met bar, waar ook een demo met 4 covers wordt opgenomen.

Vanuit de Middelbare School starten de schoolband, de eindexamenband en volgen er optredens met gelegenheidsduo met Nynke Heeg.
Samen met bandgenoot Werner Draaisma dienen zich vanaf '92 ook optredens aan. Als Erney & Werney treden zij op in kroegen, zaaltjes en de straatfestivals van Heeg en Bolsward.
Ook worden de eerste liedjes geschreven: It isn't a dream en Moon Baby, die pas in 2003 worden vastgelegd.

1994 - 1995
Na drie jaar 5 Havo eindelijk dan een andere opleiding. De Pabo in Leeuwarden bleek de ideale opleiding waar ook nog wel eens wat met muziek aan te pas kwam. De gitaar mee op stages bleek erg aan te slaan.
Werkzaam zijnde als pianist en troubadour in een Franeker restaurant bleek de start te zijn geworden van het doen van solo-optredens. Inmiddels gaan samenwonen in Leeuwarden: gitaar op de rug en op de fiets, met de trein of bus: je komt overal wel. Daarnaast bleven de optredens met Expo, Freddy en Erney & Werney ook wel komen.

1996 - 1997
Er vinden opnames plaats voor de cd van De Wjukkels (Freddy Weima, Willem Horjus, Hein Jaap Hilarides, Anno vd Werf en Henk Wetting) in de Tremp Studio's te Beetgum. Reinout verzorgt de tweede stemmen en koor. De Wjukkels, een voortzetting van de legendarische Friese Band Wiegels Wjukkelmasine, komen in het voorjaar van 1996 met dit album 'Lêst fan 'e Lust', dat al snel cd van de week wordt met radiohits als 'Lêste stikje' en 'It oansyk' bij Omrop Frysân.
Zomer 1996 vindt ook het eerste optreden van Weima & vd Werf plaats.
In de loop van 1997 stapt Reinout uit Expo, blijft solo-optredens doen en krijgt steeds meer werk met duo Weima & vd Werf.

1998
Reinout schrijft 'Deze Stad' en vertaalt het zelf naar het Fries, een taal die hem niet gewoon is, als 'Dizze Stêd'. Samen met Freddy wordt het op tape gezet en naar Stichting Liet gestuurd, het Fries Liedjesfestival. Op 1 mei staan de broers in de finale en slepen met groot overmacht de publieksprijs in de wacht.

Dit resulteerde uiteraard in een hoop extra aandacht. Iedereen die maar wat met Leeuwarden (waar het nummer over zou kunnen gaan) te maken had,wilde het lied horen: voor B&W, de gemeente, Voetbalclub Cambuur en de opening van het Leeuwarder vierdaags straatfestival. Ook werden de broers uitgenodigd voor de eindejaars-uitzending van Omrop Fryslân. 'Dizze Stêd' blijkt al gauw een klassieker, daar het keer op keer bij Omrop Fryslân te horen is.
De Pabo wordt succesvol afgerond, bevoegd om les te geven dus. Toch eerst maar even muziek maken en later weer eens verder kijken.

1999 - 2000
Start van opnames in de Tremp Studio's voor een demo met een aantal eigen Nederpop nummers, die in de loop van 2000 klaar is.
In mei 1999 wederom in de finale van het Liet festival, ditmaal samen met Hein Jaap Hilarides met het samengeschreven nummer 'Foar de Wyn'. Meer dan een achtste plaats zat er niet in.

Het jaar van de eerste grote projecten (tributes). Er zullen vele projecten volgen tussen 1999 en 2006. Na in de winter 1999 een Beatles- en Stonesproject te hebben gedaan in een stampvol café De Gloppe, wordt hetzelfde project later nog eens vertoond voor een paar honderd man in Muziekcentrum Schaaf, Leeuwarden.

In De Gloppe wordt ook nog meegewerkt aan combi-tributes Kinks / Creedence Clearwater Revival / Beatles (reprise) en Doe Maar / Boudewijn de Groot. Ook als duo (Weima & vd Werf) komen tribute-optredens (Songs of 60's, Songs of 70's en Beatles- en Stones), die goed bezocht worden.
Het onderwijs in: als vakleerkrachtmuziek op twee locaties van een basisschool in Leeuwarden. Op de Pabo worden workshops muziek gegeven aan eerstejaars studenten.
Eind november 1999 voor 2 maanden naar Namibië, waar Annet aan het werk is geweest. Hier wordt heel wat inspiratie opgedaan voor meer nieuwe nummers.
De live-versie van 'Dizze Stêd' komt eindelijk op cd uit: '10 Jier Liet'.
Nieuw project op stapel: Soulnight. Op 17 november 2000 staat er een soul-tribute band in een met 700 man gevulde Schaaf.
Eind december 2000 wordt Wergea de nieuwe woonplaats.

2001 - 2003
In 2001 starten de opnames voor de eerste cd van Weima & vd Werf, samen met Remko vd Haring en Pieter de Vries. De cd, die louter gevuld is met covers, wordt op 1 december 2001 gepresenteerd in Theater Romein in Leeuwarden. 'Crossroad Blues' wordt een radio-hit bij Omrop Fyslân.

Ook wordt er gestart met 'Discover', een dertienkoppige (10 + 3 blazers) disco tribute band. Er volgen o.a. twee succesvolle optredens op de uitverkochte 'Back In Time'-festivals in De Harmonie in Leeuwarden.

In maart 2002 komt Weima & vd Werf voor het eerst met eigen werk: 'Like a Machine' en 'It isn't a dream' worden bij een tv-programma van Omrop Fryslân gespeeld. Later worden deze nummers in de Greenland Studio te Jellum, waar ook 'Wake up' ook is opgenomen vastgelegd. Weima & vd Werf beginnen langzaamaan een beetje bij Omrop Fryslân te horen: regelmatig radio- en tv optredens.
Weima & vd Werf speelt inmiddels ruim 100 keer per jaar op verschillende festiviteiten, o.a. voorprogramma's van Twarres en Erwin Nyhoff (Prodical Sons).
Op 22 februari 2003 wordt dochter Nadi geboren.
Op 5 april 2003 wordt de eigen werk cd 'The Other Side' gepresenteerd in Muziekcentrum Schaaf. De cd wordt net als 'Wake up' cd van de week bij Omrop Fryslân. 'It isn't a dream' (die 10 jaar eerder is geschreven) wordt de radio-track. Ook worden er nummers gedraaid bij Radio Noord Holland en Radio 2.
De Friese band Sebeare komt met een cd, waar ook een cover van 'Dizze Stêd' op staat.
In september worden opnames gemaakt voor het tv programma 'Groeten Uit Appelscha' en twee jaar later bij 'Groeten Uit Hoogkerk', dus ook regelmatig met de kop op de televisie van Drente en Groningen.

Er komt ook een bandnaam voor Weima & vd Werf + band: Weever. Samen met Elmer Bergstra en Percy Hoff krijgt de band een min of meer vaste vorm en beginnen de opnames voor een nieuw album.
Eind 2003 komt er interesse voor de liedjes vanuit Den Haag: producer Evert Nieuwstede (Urban Heroes) wil met een aantal nummers van 'The Other Side' aan de slag.

2004 - 2005
Er wordt gewerkt aan de naam van Weever, d.m.v. een aantal promo-optredens in voornamelijk Friese kroegen. Ondertussen wordt er in Wytgaard rustig doorgewerkt aan het album. Ook is er tijd voor een nieuw project: Soulnight according to The Commitments, in o.a. MC Schaaf, café Scooter's en later in De Harmonie onder de naam 'Saviours Of Soul'. De band bestaat uit maar liefst 14 personen.

In maart worden er weer tv opnames gemaakt, dit keer met Weever. In een programma van Omrop Fryslân speelt de band het nummer 'Tunnel Vision'.
Weever neemt samen met Evert Nieuwstede in de Holland Spoor Studio's 2 nieuwe versies van 'Satisfaction Guaranteed' en 'Talk To Me' op. 'Talk To Me' als A-kant wordt geproduceerd door John Sonneveld (o.a. Golden Earring en Anouk) in Wisseloord, Hilversum.
Op 16 oktober wordt de single 'Talk To Me / Satisfaction Guaranteed'

gepresenteerd in Theater Romein, Leeuwarden. De nummers worden wel over het hele land gedraaid (Rtv Oost, Brabant, Fryslân, Radio1), maar een hit zit er niet in.
Binnen Weever maken Percy Hoff en Elmer Bergstra plaats voor Arjan vd Linde en Theun Supheert.

In 2005 verschijnen er vier nummers van Weever op 2 verzamelcd's van Evert Nieuwstede's label 'It's your record!': 'Talk To Me', 'Satisfaction Guaranteed', 'Crazy' en 'Little Wonder'.
De nummers die worden opgenomen krijgen steeds meer hun vorm. Er wordt besloten om het album pas in 2006 uit te brengen, i.h.k.v. 10 jaar Weima & vd Werf.
Er wordt gestart met bandcoaching: jonge talenten in een bandje laten spelen.

2006
Samen met Anno vd Werf wordt een nieuw bedrijf opgericht: Weima & vd Werf boekingen (kunst, muziek, cultuur), gevestigd in de voormalige Fricofabriek in Wergea (www.weimavdwerf.nl).
Ook wordt er een stichting in het leven geblazen. Samen met Roelov Kuipers, Mirjam Timmer, Michiel Hoogenboezem en André Valkenburg ontstaat 'Stichting Keet! In Muziek'. Muzikale projecten met kinderen en jongeren is het doel.

Een nieuwe uitdaging: Steely Dan Tribute. Met een groot aantal muzikanten uit voornamelijk Wergea worden de nummers van Donald Fagen en Walter Becker gecovered.
Er start een nieuw theaterproject, waarvan de voorbereidingen in het voorjaar al beginnen: 'Ja Suster nee Suster'. Regie: Froukje van Houten, muzikale leiding: Reinout Weima. De try out is op 21 februari 2007, de première 23 februari.

In september staat Reinout op het podium met Mir(jam Timmer) en band ter gelegenheid van de cd-presentatie van 'Files From London' van Mir, waarop RW 3 tracks heeft ingezongen.
In november wordt de 3e cd, 'A perfect ten', van Weima & vd Werf uitgebracht: 10 jaar Weima & vd Werf met nieuw eigen werk, oud eigen werk, nieuwe en oude covers.

2007
In januari worden opnames gemaakt voor het project 'Ja Suster Nee Suster'. in de studio van Mirjam Timmer en Michiel Hoogenboezem ('Mixaandehand') worden 11 tracks uit de musical opgenomen. De cd wordt 23 februari, bij de première in De Bidler in Wergea gepresenteerd. 'Ja Suster Nee Suster' blijkt een groot succes: 8 uitverkochte voorstellingen in De Bidler in Wergea en nog 3 keer een volle zaal in de Lawei in Drachten. Zo'n 3.200 mensen zijn getuige geweest van het unieke spektakel.

Een aantal muzikale evenementen worden namens Weima & vd Werf georganiseerd in de binnenstad van Leeuwarden (Marathon/Culinair) Vanaf najaar 2007 ook gestart met het geven van gitaarlessen.

2008 - 2009
Weer voor de klas voor een paar dagen per week...
Op 24 februari 2008 wordt zoon Kas geboren.

In mei 2009 komt de Wergeaster Iepenloftspulcommissie met een nieuw project: Cascada. Een bijzondere productie: beeldend theater met medewerking van een breed scala aan Wergeaster artiesten. Water speelt een grote rol, met daarnaast als belangrijke thema’s: beeldend theater, circus, wereldmuziek en magie. Muziek wordt live uitgevoerd door Wergeaster muzikanten, o.l.v. Reinout Weima. Speciaal voor dit project zijn er vier eigen composities gemaakt, waarvan 2 door Reinout en 2 door gitarist Martin Beekman. Na een lange voorbereiding was de première daar op donderdag 14 mei 2009...

Ook nog de nodige aandacht bij de omroep: In april de muzikale gasten bij sporters van het jaarverkiezingen en in juli bij het Skûtsjesilen 's middags op de radio en 's avonds live op tv met de eigen compositie 'Kaleidoscope'. Ook waren Weima & vd Werf te gast in Hilversum bij Radio5.

2010 - 2013

In 2010 verzorgt Weima & vd Werf naast heel veel eigen optredens ook de boekingen voor een aantal cafés in Friesland, Drenthe en Overijssel. Wegens succes wordt dit voortgezet in 2011. Ook speelt het duo van april 2010 t/m april 2011 iedere laatste zondag van de maand in de Leeuwarder Pub Paddy o'Ryan.

Ter gelegenheid van zijn 39ste verjaardag brengt broer Freddy met Your Old Boys -waarvan naast Freddy ook Hein Jaap, Anno, Theun en Reinout deel van uitmaken- een cd uit met zeven nummers, voornamelijk uit de oude doos. De cd is in de tweede week van januari 2011 ook nog eens cd van de week geworden bij Omrop Fryslân. Zie ook www.freddyweima.nl

Freddy & Your Old Boys: Theun Supheert, Anno vd Werf, Freddy Weima, Reinout Weima en Hein jaap Hilarides.

In februari gaan Weima & vd Werf met Theun de studio in voor een nieuwe cd. 'Off the record' verschijnt in juni 2011. Track 'Kaleidoscope' wordt in de zomer 100 keer gedraaid op Omrop Fryslân. Ook speelt het duo samen met Theun en Gerrit Hager een nummer in de film Merke Blues, die uiteindelijk in mei 2012 gaat draaien. Voor Agnes Sambrink wordt de gitaarpartij ingespeeld op radio-hit 'Ik jou 't net op'

In april 2012 wordt samen met Sander Metz een popkoor begonnen en sinds de start rond de 40 leden. In januari is het eerste optreden daar. Zie ook www.popkoorwergea.nl

Popkoor Wergea

In 2012 doet Weima & vd Werf weer wat projectjes met thema's als de Beatles, Stones en Blues, dit keer in Grandcafé Rembrandt Leeuwarden. Voor de Beatles-tribute krijgt het duo ook de Fryske Beatles weer bij elkaar... 26 mei 2012 wordt dochter Eef geboren

Weima & vd Werf yn it Frysk

In 2014 wordt er met Weima & vd Werf gewerkt aan Friestalig werk. Na 18 jaar dus voor het eerst in het Fries als duo. Eerder al op de cd 'Lêst fan de Lust' van de band De Wjukkels.

Het duo stond met begeleidingband, in mei dit jaar in de finale van Liet 2014 met het nummer 'De Stoarm', waarmee ze weliswaar als derde eindigden volgens het publiek, maar de jury ze een oneervolle laatste plek toe kende. Zowel Omrop Fryslân als de LC waren verrast met deze jury uitslag. De reeds opgenomen studioversie van 'De Stoarm' is regelmatig te horen bij de Omrop. De tweede single van het album is het liedje 'Do', dat ook weer veelvuldig wordt gedraaid. Op de cd staat ook een nieuwe versie van 'Dizze Stêd'. Ook op deze versie zingen de broers het lied samen.

De cd bestaat in totaal uit 15 liedjes, geschreven door zowel Anno als Reinout. Wisselende stijlen die binnen de popmuziek toereikend zijn. De cd is opgenomen bij Anno thuis in Stiens, ge-edit bij Reinout en gemixt bij Michiel Hoogenboezem in Wergea. Het meeste is door de twee zelf ingespeeld. Jeroen Blumers (Leaf, Krystl, Color Ones) neemt bijna alle drumpartijen voor zijn rekening en hier en daar zijn ook nog andere gastmusici te horen (Freddy Weima, Percy Hoff, Jan van Olffen, Fokke De Jong, Elmer Bergstra, Ruben Mulder, Michiel Hoogenboezem en Frank Bergkamp). Het prachtige artwork inclusief de illustraties is verzorgd door Richard Bos.

De cd is 25 oktober gepresenteerd in De Bildler in Wergea. In de twee weken daaropvolgend deed het duo een muziektheaterprogramma langs diverse Friese theatertjes en kerkjes.

Alle 15 tracks zijn op de playlist van Omrop Fryslân, met extra veel airplay voor 'Lytse dingen', 'Thús' en 'Hjoed is fantastysk'.

Inutero

In de zomer van 2015 komt het nummer 'Simmer' van Inutero (= anagram van Reinout) uit, gedurende deze lange zomer is het nummer veelvuldig te horen op Omrop Fryslân.